Нові тролейбуси для Дніпропетровська робитиме «Південмаш»

17.04.2015 15:52   -
Автор:

Переможцем тендеру на закупівлю нових тролейбусів стало ТОВ «ДУОТРАНС». Про це повідомили у департаменті транспорту та зв’язку Дніпропетровської міської ради. Пропозицію підприємства визнано найкращою, бо воно запропонувало ціну близько 33 мільйонів гривень за 10 тролейбусів типу Т-103 «Дніпро» виробництва Південного машинобудівного заводу ім. О. М. Макарова.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиалнням на прес-службу міськради.
У департаменті зазначають, що зараз оформлюються договори на придбання зазначених транспортних засобів між комунальним підприємством «Дніпропетровський електротранспорт» та переможцем тендеру. Перші тролейбуси прочнуть працювати вже влітку. За інформацією департаменту, 5 тролейбусів перевозитимуть пасажирів на Лівому березі міста, інші – у центрі.
Новий тролейбус має низький рівень підлоги, завдяки чому є можливість перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.
Читайте також: “Південмаш” повинен розвиватись у сільськогосподарському машинобудуванні, – Резніченко
Транспортний засіб обладнаний кондиціонерами та транзисторно-імпульсною системою керування тяговими двигунами, які дозволяють економити до 40% електроенергії. 44 мільйони гривень на придбання нових тролейбусів депутати передбачили у міському бюджеті на минулій сесії міської ради.
На балансі комунального підприємства «Дніпропетровський» 126 тролейбусів. У місті працюють 17 тролейбусних маршрутів. У середньому щодоби їх обслуговує 92 тролейбуси.
Читайте також: Правительство пообещало увеличить загрузку «Южмаша» оборонным заказом, – Курячий