На Дніпропетровщині фермери захоплюють землю простих людей, – активіст

05.06.2018 19:45   -
Автор:

На території парку «Дніпрові пороги» йдуть підготовчі та будівельні роботи не зовсім у законному руслі, розповів представник ГО «ОУН «ДУХ НАЦІЇ» Артем Касьянов Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«У минулому році було багато випадків, коли захоплювали землю рейдери у фермерів і, навіть, була створена антирейдерська комісія при прем’єр-міністрі. Тут інша ситуація, коли фермери захоплюють землю у простих людей і право власності на наше з вами довкілля. Начебто земельна ділянка приватна, а на ній ліс, начебто отримали рішення органу місцевого самоврядування – Орільскої територіальної громади про детальний план забудови. Але цей детальний план забудови виходить за межі населеного пункту», – сказав він.
За словами активіста, далі громада дивитиметься на розвиток подій.
«Якщо забудовник захоче переговорів або припинить діяльність у парку, буде якійсь етап переговорів, то, можливо, досягнемо компромісу. Якщо отримаємо чіткий сигнал, що роботи продовжуються, ми будемо діяти згідно законодавства України, але законодавство України настільки обширне, що дозволяє робити дуже багато цікавих речей, від громадських акцій протесту до походів у правоохоронні органи у суди», – пояснив Касьянов.