Міська влада Дніпра приховує прибутки від зовнішньої реклами, – ЗМІ

18.09.2018 15:30   -
Автор:

Прибутки Дніпра за більш ніж рік у 10 разів менші за доходи Львова та у 70 разів менші за доходи Києва тільки за 6 місяців цього року. Про це йдеться в розслідуванні “Міста-мільйонери: скільки найбільші міста України заробляють на рекламі” журналістів ВВС, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
На тлі інших міст-мільйонерів виділяється ситуація з рекламою у Дніпрі. За розміщення реклами там відповідає комунальне підприємство “Земград”, яке почало працювати з червня 2017 року. З червня 2017 по серпень 2018 року КП перерахувало в бюджет міста лише 1,3 млн грн. Для порівняння – у Львові за 7 місяців зібрали 15 млн грн, у Києві – 93 млн грн за той же період.
Керівниця ГО “Асоціація розповсюджувачів реклами” Тетяна Суворова в коментарі BBC News Україна пояснила, що в місті укладається мала кількість договорів на розміщення реклами. За її словами, більшість коштів, які надходять від реклами, не перераховуються в міський бюджет, а використовується на потреби самого комунального підприємства.
Читайте також: Суд приостановил инициативу Филатова по сокращению школьных работников
У відповіді міської влади Дніпра на запит BBC News Україна з приводу доходів від реклами, говориться, що плата за використання рекламних конструкцій почала надходити до міського бюджету саме з червня 2017 року.
Тетяна Суворова відзначила, що до червня 2017 року КП “Земград” знаходився в стані створення, а попереднє підприємство, яке відповідало за рекламу в місті, КП “Адміністративно-технічне управління” з січня 2016 року знаходилося в стані ліквідації. При цьому передачі документів від одного підприємства до іншого не відбулося і довгий час жодних нових договорів на рекламу в місті не укладали.
Виплати надходили тільки від укладених раніше договорів про рекламу. Пані Суворова не знає на рахунок якого підприємства потрапляли ці кошти.
BBC News Україна звернулася до міської ради Дніпра та КП “Земград” із проханням назвати причини, чому доходи міста від реклами складають таку незначну суму, проте вони відмовились це коментувати.