Мер Філатов подає антиприклад, розмовляючи російською мовою, – експерт

09.11.2016 11:27   -
Автор:

У День української писемності та мови Інтернет-видання «Днепр. Главное» провело опитування серед експертів на тему «Як у Дніпрі та області складається ситуація з розвитком української мови?».
Голова Дніпропетровської обласної організації «Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка» Сергій Довгаль в коментарі нашому виданню заявив, що порівняно з 1991 роком ситуація на Дніпропетровщині кардинально змінилась, але проблем й досі вистачає.
«Загалом, справи української мови у Дніпрі непогані, бо, якщо брати ситуацію 1991 року, коли Україна виборола незалежність, то зараз вона кардинально змінилась. Раніше дітей звільняли від вивчення української мови, викладання велось у вишах російською мовою часто-густо, документація в органах влади теж велась російською. То нині такої проблеми немає. Вся документація, все діловодство ведеться державною мовою. Все підростаюче покоління володіє українською мовою. Можливо, у побуті не всі спілкуються, але володіють. Тобто проблеми української мови серед молоді немає.
Єдина проблема – це держслужбовці, які при виконанні своїх обов’язків повинні користуватись тільки державною мовою. Але такий антиприклад подає наш шановний мер Борис Філатов, який принципово не спілкується при виконанні обов’язків українською мовою. Інша проблема – це мова ЗМІ. Якщо, наприклад, брати газету міської ради «Наше місто», то вона фактично зросійщилася. Хоча на початку була українською. Це речі неприпустимі», – вважає експерт.
Читайте также: У Дніпрі ще багато вулиць носять назви міст країни-загарбника, – експерт