ЛГБТ Дніпропетровщини зберуться на КривбасПрайд

26.06.2018 11:00   -
Автор:

У Кривому Розі з 19 по 22 липня відбудеться КривбасПрайд, на якому спільноти намагатимуться привернути увагу до проблем ЛГБТ та прав людини.
Про це розповіла організатор акції Кіра Крейгер в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
Перші три дні передбачають просвітницькі заходи – дискусії щодо сучасних методів адвокації, прав жінок, трансперсон, лекції про профілактику ВІЛ та зустріч з батьками ЛГБТ.
Читайте також: КривбасПрайд спрямований на захист прав ЛГБТ Дніпропетровщини, – організатори
«Наразі програма повністю не сформована, проте найближчим часом ми розмістимо остаточний варіант на сторінці прайду. Марш заплановано на 22 липня (про точний час і місце ми повідомимо учасників та учасниць пізніше). Гаслом цьогорічного КривбасПрайду обрано «Відмовляюсь боятися» – сказала вона.
Читайте також: ЛГБТ в Україні зазнають утисків на законодавчому рівні, – Ольга Полякова
Мета просвітницьких заходів та маршу – привернути увагу до проблем ЛГБТ спільноти, та сприяти захисту прав дискримінованих груп населення.
«Ми очікуємо від 50 до 100 учасників та учасниць, які поділяють думку, що права людини – найважливіша цінність. Наразі у соцмережах ми спостерігаємо спекуляції стосовно організаторів прайду – на фейкових сторінках місцевих політиків є інформація про підтримку ними прайду. Проте організаційний комітет насправді складається з активістів і активісток з Кривого Рогу, жодним чином не пов’язаних з будь-якими політичними силами», – додала Кіра Крейгер.