ЛГБТ в Україні зазнають утисків на законодавчому рівні, – Ольга Полякова

13.06.2018 11:30   -
Автор:

Демократія – це не тільки урахування думки більшості, але й врахування інтересів кожної з груп, особливо якщо є повага до груп, які є в меншості. Коли немає поваги до них, то це означає, що країна йде не на розвиток, а на спад.
Таку думку висловила розповіла голова громадського руху «Gender Stream» Ольга Полякова в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«ЛГБТ-меншини у нас зазнають утисків як на законодавчому рівні, так і на побутовому. Наприклад, за законодавством України гомосексуальні пари не можуть один одному залишити майно після смерті одного з партнерів, доводиться написати дарування. Але якщо у гетеросексуальній парі чоловік помирає, то дружина автоматично отримає від нього спадок, не треба нікуди йти, оплачувати. І якщо ЛГБТ бажають узаконити свої стосунки, то у них на рахунку має бути 1200 евро, які вони платять у країні, де дозволена реєстрація одностатевих шлюбів. А в Україні гетересексуальні пари платять 86 грн і одружуються», – зазначила вона.
Читайте також: Европарламент призвал украинских нардепов защитить ЛГБТ
Дискрімінація на законодавчому рівні присутня і серед інших меншин – національних та, навіть, серед внутрішньо переміщених осіб.
«ВПО не мають право голосувати, обирати президента, парламент, місцеву владу, при цьому більшість з них достатньо соціалізована. Більшість людей не проінформована, що таке права людини, навіть, людини з інвалідністю. Якщо ми беремо соціум, то ми можемо побачити, що людина з інвалідністю не зможе нормально перейти дорогу, тому що у нас немає спеціально влаштованих пандусів, не зменшені бордюри. Маршрутки не пристосовані для людей з інвалідністю, необхідно дві-три людини, щоб їх підняти та спустити», – пояснює Ольга.
Через таку дискримінацію й з’являються меншини, вважає вона.