В Дніпродзержинську викрито діяльність злочинної групи чиновників, – Купрій

30.03.2015 13:32   -
Автор:

«В прокуратурі викрито злочинну організацію, якою керують члени Партії регіонів – перші посадові особи Дніпродзержинська. Завданням цієї банди було – протиправне особисте збагачення з використанням службового становища за рахунок майна територіальної громади.
Одним із епізодів діяльності злочинців було незаконне заволодіння земельними ділянками під будівництво елітних гаражів в самому центрі міста», – пише нардеп Віталій Купрій на своїй сторінці у фейсбук.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«За пропозицією голови Заводської райради Володимира Пелипаса головний архітектор (він же заступник мера міста) Юрій Бєлобородов рік тому підробив документи і оформив права власності на ці ділянки на підставних осіб. Саме Ігор Пільгуй, запропонував злочинцям у владі оформити одну з ділянок на вул. Москворецька 13А на свою тещу Аліпову М.В, а потім фіктивно перепродати її самому Бєлобородову. Для оформлення ще двох земельних ділянок пан Пелипас та його подільник директор комунального підприємства Олександр Масленков надали своїх підставних осіб, щоб відвести від себе підозру у вчиненні злочину.
Не зважаючи на те, що таким чином Ігор Пільгуй став співучасником банди, він вирішив викрити своїх подільників та в деталях описав прокурору як готувався злочин та про свою роль у ньому.
Чистосердечне визнання своєї провини і співпраця зі слідством надає можливість Ігорю очікувати на м’яке покарання, чого не скажеш про трьох інших членів банди. На жаль всі вони поки ще працюють на своїх посадах і продовжують красти. Але вчинок пана Пільгуя розв’язав руки прокуратурі, яка тепер зобов’язана вжити негайних заходів для притягнення винних чиновників-регіоналів до суворої відповідальності», – зауважив Купрій.
Читайте також: Питання відставки мера Дніпродзержинська буде винесено на наступну сесію, – Купрій