Дніпропетровська ОДА ініціює створення слідчої комісії щодо обвинувачень Наливайченко

23.03.2015 19:52   -
Автор:

У Верховній Раді має бути створена тимчасова слідча комісія, яка розгляне звинувачення голови СБУ Валентина Наливайченка щодо нібито причетності вископосадовців Дніпропетровської ОДА до фінансування злочинної організації, яка діє на території Дніпропетровської та Донецької областей.
Про це заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан на прес-конференції у Дніпропетровській ОДА, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Корбан наголосив, що обвинувачення Наливайченко – це цинічна та нахабна брехня, а розгляд заяви має бути перенесено в стіни парламенту.
«Ми вимагаємо, щоб у Парламенті була створена слідча комісія з народних депутатів. Ми вимагаємо, щоб Наливайченко пред’явив факти, які у нього є, а якщо їх немає, то він повинен піти у відставку. Якщо пан Наливайченко не наведе достатньо фактів, ми будемо просити парламентську комісію клопотати і почати збір підписів про відставку пана Наливайченка», – сказав він.
Заступник губернатора нагадав, що вранці прес-служба ОДА оприлюднила заяву з приводу вбивства співробітника СБ України.
«Ми засуджуємо цей факт, приєднуємося до пошуку злочинця, будемо сприяти правоохоронним органам у розкритті цього резонансного злочину. Але ми хочемо заявити про те, що пан Наливайченко, роблячи різні заяви, застосовує подвійні стандарти. Саме співробітники СБУ налагодили і «кришують» схеми пересування товарів у зоні АТО», – повідомив він.
Геннадій Коран наголосив, що на сьогодні Дніпропетровська ОДА є саме тією фортецею, яка стримує російсько-терористичні війська та агресію.
Читайте також: Громадські організації виступили проти тиску з боку СБУ на команду Дніпропетровської ОДА
«Ми несемо основне навантаження. Але ми стали, очевидно, комусь заважати, стали неугодні, або, як сказали народні депутати, стали предметом якогось таємного протоколу в Мінську. Я сподіваюся, що це не так. Але сумніви є, виходячи з тих цькувань, які зараз розпочалися, – сказав Геннадій Корбан. – Сьогодні особисто на мене є близько восьми кримінальних справ. А ось, наприклад, на Вілкула, Бойко і всіх інших злочинців з Опозиційного блоку, які ховаються за депутатськими мандатами, немає жодного. Їх жодного разу не допитували».
У той же час, за словами Геннадія Корбана, його та ще одного заступника губернатора Святослава Олійника допитували вже кілька разів в різних органах. Спочатку в Генпрокуратурі, тепер в СБУ.
«Ми не боїмося і готові давати будь-які свідчення. Ми нічого не приховуємо, і не робимо нічого для того, що могло б підірвати суверенітет країни. Всі наші дії спрямовані лише на одне – на збереження української державності», – наголосив Геннадій Корбан.
Також під час прес-конференції Геннадій Корбан звернувся до керівництва країни.
«Досить брехати про децентралізацію, про успіхи у проведенні АТО, про кількість загиблих на фронті, про становище української армії та її забезпечення, про те, що сьогодні всі види правоохоронних органів фактично підмінили собою режим Януковича. Все ті ж особи «кришують» масу схем. Досить брехати власному народу», – сказав він.
Як зазначив Геннадій Корбан, «сьогодні у Києві сидять злодії».
«Цим людям пора піти та звільнити дорогу чесним людям, які готові провести реформи, зробити реальну децентралізацію, побудувати справжню сильну українську армію», – сказав він.