Дніпряни просять міську владу створити Центр української культури

29.11.2016 09:00   -
Автор:

Громадський активіст Людмила Кострюкова зареєструвала на сайті міськради петицію «Про створення КЗ «Центр української культури у Придніпров’ї» в м. Дніпро.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Відомо, що у серці козацького краю, на Дніпропетровщині, і, зокрема, у м. Дніпро, існує розвинутий центр єврейської культури, центри вірменської, азербайджанської, грузинської культур тощо. А Центру, де могли б влаштовувати культурно-просвітницькі, мистецькі заходи етнічні українці і всі ті громадяни, які шанують і поважають корінну і найчисленнішу етнічну групу – українців – держави Україна, її культуру і мистецтво, в обласному центрі Дніпропетровщини не має.
Ми, українці, як представники титульної нації держави Україна, маємо право вимагати від обраної нами влади створення умов для забезпечення наших потреб та інтересів як то співпрацю з українською діаспорою, громадськими організаціями різних країн світу, їх культурно-освітянськими центрами, проводити презентації, творчі вечори, семінари, кінопокази, конкурси, фестивалі, концерти, майстер-класи, виставки тощо.
Сподіваємося, що влада дослухається до нашої вимоги і громадян інших етнічних груп, які нас підтримують у цьому прагненні, і найближчим часом зробить усе можливе, щоб у м. Дніпро був створений і розвивався «Центр української культури у Придніпров’ї», – йдеться в петиції.