Борис Філатов розповів, як змінюватиметься Дніпро у найближчі роки

26.04.2018 12:15   -
Автор:

Дніпро має чималий космічний потенціал. Однак, щоб зробити місто надсучасним урбаністичним центром, необхідно змінювати його інфраструктуру, оновлювати сервіси та створювати умови для розвитку й нарощування ресурсів людей. Про це заявив міський голова Дніпра Борис Філатов під час свого звернення до дніпрян 26 квітня.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Дніпро – наче місто-фенікс. І я вірю в силу наших людей – професійних, освічених та інтелігентних. Тих, хто рухає місто вперед. Коли ми кажемо про космічну столицю, це – візія нашого розвитку. Адже ми маємо мислити у форматі десятиліть. На нас чекає урбаністична революція, й ми перебуваємо в її середині. У нас є база, є фундамент для нового етапу розвитку міста. Наша стратегічна мета – це Дніпро як один з інноваційних центрів світу в галузі космічних, комп’ютерних та інших високих технологій», – зазначив Борис Філатов.
Читайте также: Борис Філатов запросив дніпрян до створення спільної стратегії розвитку міста
За словами мера, Дніпро майбутнього – це комфортне та безпечне місто зі смарт-технологіями, доступними кожному. Щоб втілити це у життя, в мерії почали формувати так звану концепцію трьох китів – Smart, Comfort & Creative. Йдеться про смарт-інновації, модернізацію та впровадження стандартів комфорту за прикладом надсучасних західних міст. Також важливим є примноження людського капіталу й поліпшення комунікації між громадою і владою.
Цю роботу вже розпочато. Так, у Дніпрі активно переводять муніципальні сервіси у цифровий формат: працюють ЦНАПи, Відкрита карта Дніпра, електронні черги, GPS-моніторинг роботи комунальної техніки. Також місто активно користується системою ProZorro та посідає в ній п’яте місце. Переведення якомога більшої кількості послуг в електронний вигляд є пріоритетом для міської влади. Це допоможе мінімізувати корупцію та зробить сервіси зручними для людей. Борис Філатов переконаний: цифровий взаємозв’язок різних сфер дасть змогу автоматизувати міські процеси. А це відкриє шлях до впровадження «розумних технологій» на вулицях і дорогах міста.
Крім цього, мер підкреслив, що нині в місті активно відроджують муніципальний електротранспорт: оновлюється автопарк, відкриваються нові маршрути. Натомість система функціонування маршрутних таксі змінюється. Тривають і роботи з добудови метрополітену. Після подолання низки проблем будівництво налагодили. Чималу увагу приділяють також безпеці міста. Так, у рамках однойменної програми у Дніпрі системно встановлюють камери відеонагляду. У перспективі це підвищить внутрішню безпеку та зробить можливим контроль над містом у режимі реального часу.
Борис Філатов також зауважив, що нині мерія працює з експертами щодо перетворення, зокрема, промислових зон у Дніпрі.
Презентацію планів на 2018 рік можна подивитися за посиланням.