89% молоді бачить майбутнє України обнадійливим: результати опитування

29.09.2023 08:00   -

Результати досліждення показали, що 89% українців, що брали в ньому участь, бачать майбутнє нашої держаиі обнадійливим. Серед тих, що переїхав до Польщі через повномасштабне вторгнення Росії, цей показник становить 81%.

Про це свідчать результати національного опитування молоді, проведеного Центром аналізу та соціологічних досліджень (CISR) Міжнародного республіканського інституту (МРІ), йдеться на сайті установи. У цьому питанні опитували людей від 16 до 35 років.

Водночас українці, що проживають у Польщі, так само як і ті, хто залишився в Україні практично однаково переконані в перемозі нашої держави над російськими окупантами – 98% та 97% відповідно.

Також вони хочуть брати участь у процесах відбудови країни після війни.

Як зазначається у результатах опитування, 65% молоді ( від 16 до 35 рокі)в, яка проживає в Україні, не хотіли б переїжджати в інше місце. Основні причини, чому молодь не хоче змінювати місце проживання, – це задоволення своїм теперішнім місцем проживання (44%), родина та друзі (40%), достатнє фінансове забезпечення для життя (20%), патріотизм (15%).

61% українців у Польщі не були на території нашої держави після переїзду до сусідньї країни. 47% планують повернутися на Батьківщину після перемоги, 19% мають намір приїхати незабаром, а 11% – через деякий час. 15% опитаних молодихї людей не планують повертатися додому.