600 000 московитів, які переїхали до окупованого Криму, намагаються втекти від ЗСУ

23.03.2022 11:17   -

Сили росгвардії готуються до блокування руху по Кримському мосту в бік рф. Окупаційна влада  обмежить рух паромною переправою та авіасполучення півострова з росією, – повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Формальна причина таких дій – боротьба з українськими диверсантами та запобігання можливим «терористичним атакам».

У ГУР заявляють, що так путінська влада намагається відреагувати на панічні настрої серед громадян рф, які незаконно переселились до українського Криму після лютого 2014 року. Окупанти прагнуть зупинити потік втікачів з півострова.

Зазначається, що протягом останніх тижнів, після лютневого вторгнення російської армії в Україну, намітилася тенденція до відтоку російських громадян з Криму. При цьому, в перших рядах «втікачів» – члени сімей російських офіцерів, правоохоронців та представників окупаційної адміністрації Севастополя. Вони терміново продають нерухомість, змінюють реєстрацію місця проживання, виводять з півострова бізнес та активи.

Обмежуючи можливість виїзду з Криму, путін фактично утримує в заручниках 600 000 громадян рф, які нині незаконно перебувають на півострові й починають розуміти непевність свого правового статусу.