60% міських рад Дніпропетровщини порушують закон

08.12.2015 11:23   -
Автор:

12 з 20 сайтів міських рад Дніпропетровської області не виконують вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації». Такими є результати моніторингу київського Центру політичних студій та аналітики, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Зокрема, Верхньодніпровська та Підгородненська міські ради взагалі не мають своїх сайтів. Сайт Апостолівської міської ради не працює. Криворізька міська рада не вказала жодної контактної інформації. Лише Дніпропетровська міська рада на своєму офіційному сайті не вказала електронну пошту, не розмістила загальний контактний телефон і забула вказати код міста, хоча телефони секретаря та заступника міського голови є. Без коду міста виявилися ще Вільногірська та Дніпродзержинська міські ради.
Надіслати запит з доступу до публічної інформації буде можливо в восьми містах, адже вони розмістили вичерпну контактну інформацію. Серед них: Вільногірська, Дніпропетровська, Жовтоводська, Новомосковська, Орджонікідзевська, Павлоградська, Тернівська, Синельниківська. Дніпродзержинська міська рада замість електронної пошти розмістила електронну форму запиту в програмі Outlook, що не є зручним для тих, хто не має цієї програми на ПК. Нікопольська міська рада не вказала поштову адресу. А решта 10 міських рад взагалі не мають жодної інформації, що становить 50% від всіх рад Дніпропетровської області.
Читайте також: Филатов назначил себе первого заместителя
Нагадуємо, що Закон «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4 з половиною роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однією з вимог Закону є обов’язкове розміщення на сайті органу влади повної контактної інформації, а також контактної інформації для надсилання запиту.
Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад області проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог, щодо їхньої прозорості, публічності та підзвітності. Про те, яка ситуація в інших областях України, ви зможете дізнатися протягом наступних тижнів на сайті «Прозора Бюрократія».
Читайте також: В Днепропетровске объявили новый конкурс маршрутчиков