405 проєктів відібрали на голосування під час першого засідання експертної комісії Бюджету участі у Дніпрі

15.09.2021 08:39   -
Автор:

У Дніпрі на VI етап Бюджету участі було подано 432 проєкти, з них 27 не допущені до розгляду як такі, що не відповідають нормам чинного законодавства, або автори їх зняли з розгляду. У результаті – 405 проєктів направлено на розгляд до різних профільних департаментів й управлінь для погодження.

Сьогодні, 14 вересня, відбулося перше засідання експертної комісії Бюджету участі VI етапу, під час якого відібрали частину проєктів на голосування. Під час заходу також обрали голову комісії, його заступників, секретаря. Загалом до складу комісії увійшли 22 особи – це представники громадськості і виконавчих органів міської ради.

«Наразі на першому засіданні розглянули частину проєктів, які погодили виконавчі органи, а саме 250, з них 230 було допущено до голосування, 9 – отримали негативну оцінку, 11 – направлені на доопрацювання. Кожен розглянутий сьогодні проєкт розібрали детально. Загалом комісія максимально сприяє тому, щоб допустити проєкт на голосування», – підкреслила голова експертної комісії Бюджету участі VI етапу Яна Бутиріна.

Вона також додала, що попереду ще декілька засідань комісії, на яких розглядатимуть решту поданих проєктів, що погоджені профільними департаментами.

Зі свого боку директорка департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Юлія Павлюк зазначила: «Засідання експертної комісії Бюджету участі є цілком прозорими, транслюються онлайн на сайті міської ради. Тобто можна в режимі реального часу телефонувати до нас, приєднуватися до спілкування щодо обговорення того чи іншого проєкту».

Нагадаємо, відкрите голосування за проєкти VI етапу Бюджету участі проходитиме з 18 жовтня по 2 листопада. На реалізацію проєктів-переможців у муніципальному кошторисі передбачено 48 млн грн.