26 січня під стінами облпрокуратури посадовцям нагадають події “кривавої неділі”

25.01.2016 08:57   -
Автор:

26 січня під стінами обласної прокуратури (м. Дніпропетровськ, проспект Карла Маркса, 38) активісти проведуть мирну акцію «Ніщо не забуте! Ніхто не покараний!», щоб нагадати про штурм ОДА та криваві події, які відбулися під держбудівлею два роки тому.
Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила громадська активістка Юліанна Парасюк, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«За два роки, на думку активістів та представників ЗМІ, які фіксували все, що відбувалося в цей день, винних у організації титушок, які працювали у зв’язці з десятками міліціонерів, правоохоронні органи так і не притягнули до відповідальності.
У прокуратурі області кажуть, що мають недостатньо доказів. Звинувачують в цьому свідків подій та журналістів, мовляв, вони не допомагають слідству. Заступник обласного прокурора Олег Ханін пропонує всім, хто має будь-яку інформацію та фото- і відеодокази приходити до них на прийоми та писати заяви», – зазначається у повідомленні.
Тож щоб нагадати владі та правоохоронцям, що «Ніщо не забуте! Ніхто не покараний!», активісти та журналісти навідаються до прокуратури.
«На акцію вони запрошують людей, які тоді займали керівні посади в Дніпропетровську та області. Зокрема, почути думку про події «кривавої неділі» буде цікаво від тодішніх губернатора і голови обласної ради Дмитра Колєснікова та Євгена Удода, їхніх заступників – Ростислава Ботвінова та Віктора Науменка, та головного «покровителя» беззаконня, яке панувало в області, – Олександра Вілкула; тих, хто тоді керував міліцією – Хуторний, Колокол, Сідлецький та інших. Їх інформують: 26 січня, прокуратура Дніпропетровської області. Почути їхню точку зору готові о 13.00», – пише активістка.
Читайте також: Прокуратура не знає організаторів побиття дніпрян біля ОДА 26 січня 2014 року (ВІДЕО)




Фото: Фейсбук