Прокуратура не знає організаторів побиття дніпрян біля ОДА 26 січня 2014 року (ВІДЕО)

19.01.2016 17:08   -
Автор:

Майже два роки минуло відтоді, як 26 січня 2014 року біля будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації були побиті громадяни, котрі вийшли на мирну акцію протесту.
Заступник прокурора Дніпропетровської області Олег Халін розповів про перебіг розслідування побиття учасників мирної акції. У роботі правоохоронних органів області є 16 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами перешкоджання мирним акціям протесту під час Революції Гідності. За результатами розслідування до суду направлені обвинувальні акти у восьми кримінальних провадженнях стосовно 13 осіб.
Про це повідомляє “Громадське ТБ Дніпро“.
Стосовно колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної ради Віктора Науменка та колишнього заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ростислава Ботвінова: вони обвинувачені в організації масових заворушень, спрямованих на розгін масової демонстрації 26 січня, перешкоджання проведенню масової акції протесту та законної журналістської діяльності.
Обидва обвинувачені оскаржили це рішення в Апеляційному суді Дніпропетровської області, який змінив для них запобіжний захід на домашній арешт. Згодом за клопотанням восьми народних депутатів України суд змінив домашній арешт на особисту поруку цих депутатів.
Читайте також: В Кривом Роге из почти 6 тыс кандидатов в полицейские осталась только треть
У Кіровському районному суді Дніпропетровська завершується судове слідство у кримінальному провадженні по обвинуваченню одного з організаторів масових заворушень 26 січня 2014 року, а саме мешканця Дніпродзержинська Ігоря Продана. Окрім організації побиття мирних демонстрантів, він також обвинувачується в незаконному заволодінні транспортним засобом при обтяжуючих обставинах. Продан утримувався під вартою, проте 11 січня 2016 року Кіровським районним судом під головуванням судді Овчаренка його відпустили під домашній арешт.
Стосовно причетності до скоєння злочинів інших керівників державних установ, заступник прокурора зазначив, що достатніх доказів для оголошення їм підозри здобуто не було. Колишній голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод був фігурантом одного з кримінальних проваджень, проте у зв’язку з недоведеністю вини та недcтатністю доказів провадженння стосовно нього закрито ще в 2014 році.
Читайте також: У Дніпропетровську шукають активістів для проведення атестації поліцейських