21 січня у Дніпрі відбудеться всесвітня акція протесту

17.01.2017 17:30   -
Автор:

21 січня о 14.00 у Дніпрі відбудеться черговий всесвітній протест проти російської агресії “Stop Putin’s War in Ukraine 3.0”. Акцію підтримають також у Грузії,Франції, Канаді, Росії,Чехії,Швеції, у містах Київ, Одеса та Львів.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу облради.
Головна мета заходу – привернути увагу громадськості до російської агресії в Україні, показати важливість єдності і солідарності з Україною, а також закликати увесь світ посилити тиск на Росію для відновлення територіальної цілісності і миру в нашій державі.
Розпочнеться захід ходою громадських організацій від майданчику між Дніпропетровською облрадою та ОГА, а об 14.00 до них на площі Героїв Майдану приєднаються всі бажаючі.
Про деталі акції на прес-конференції розповіли організатори акції – представники громадських організацій та патріотичних об`єднань регіону «Родинне коло загиблих героїв», «Оріяна», «Берегиня», волонтери та меценати. Захід пройде за підтримки обласної ради.
Організатор акції Людмили Кострюкова озвучила головні вимоги патріотів:
1. Вивести усі іноземні збройні формування, військову техніку, а також найманців з території України (включно з Кримом) під наглядом ОБСЄ. Роззброїти всі незаконні групи. Відновити повний контроль над державним кордоном з боку України у всій зоні конфлікту.
2. Збільшити спостережну місію ОБСЄ до 24 годин на добу, сім днів на тиждень, та допустити її до частини українсько-російського кордону, яку Україна тимчасово не контролює, тому що російсько-сепаратистські війська припиняють атаки тільки тоді, коли спостерігачі ОБСЄ присутні на фронті.
3. Негайно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб, які знаходяться під арештом за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями.
4. Звільнити тимчасово окуповану країною-агресором Росією територію Криму і Севастополю, згідно з резолюцією Генасамблеї ООН від 16.11.2016р. Організатори акції закликають всіх небайдужих громадян, прийти на акцію та продемонструвати свою незламність та єдність!