20 лютого на Донбасі було зафіксовано 80 порушень режиму припинення вогню

21.02.2022 07:26   -

За добу 20 лютого на Донбасі було зафіксовано 80 порушень, 72 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В результаті обстрілів окупантів один український військовослужбовець отримав осколкові поранення середньої тяжкості та знаходиться у лікувальному закладі. Стан його здоров’я задовільний.

Окупанти провокують українських військових, ведучи вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, артилерії калібру 122 мм та 152мм. Обстріли відбуваються по всій лінії розмежування.

Вже за поточну добу з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 8 порушень, 8 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.

Українська сторона підкреслює провокативний характер дій проросійських бойовиків і заперечує пропагандистські повідомлення ворога про підгоовку наступу на Донбасі. Під час консультацій із Координатором ОБСЄ в ТКГ українська сторона заявила про відсутність будь-яких планів щодо проведення наступальної операції. На підтвердження цього були наведені такі факти:

• Збройні сили України перебувають на своїх позиціях в районі проведення Операції об’єднаних сил
• Ротації підрозділів ЗСУ, які могли б викликати стурбованість, не проводяться
• Ударні угрупування не створюються
• Техніка та озброєння ЗСУ, відведені згідно з Мінськими домовленостями, знаходяться у встановлених районах і відкриті для контролю з боку ОБСЄ
• Чисельність підрозділів ЗСУ, що перебувають у районі проведення ООС, не збільшена і не перевищує чисельність на 22 грудня 2021 року, тобто на момент заяви Координатора ОБСЄ про тверду рішучість учасників консультацій ТКГ повністю дотримуватись заходів з посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року
• Збройні сили України чітко дотримуються Заходів з посилення режиму припинення вогню, погоджених у рамках ТКГ 22 липня 2020 року.