13 липня на Донбасі загинуло 3 українських захисника

14.07.2020 15:33   -

Через бойові дії на Донбасі учора загинуло троє українських військових. Про загибель трьох військовослужбовців на Донбасі повідомила пресслужба Міністерства оборони на офіційному сайті.

Протягом доби, що минула, 13 липня, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України, на передовій загинули троє наших героїв. Один з них – під час ворожого обстрілу неподалік Славного, ще один отримав важке поранення, несумісне з життям внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої поблизу н.п. Зайцеве. Третім загиблим став військовий медик, який у складі групи мав здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, але був цинічно розстріляний збройними формуваннями РФ“. 

В повідомленні відзначається, що український медик, що здійснював евакуацію, був у білій касці із відповідним медичним маркуванням, а група висунулась після домовленості про тимчасове припинення вогню для евакуації тіл загиблих. Попри це, терористи влаштували засідку, в результаті чого загинув медик.

Загалом, 13 липня терористи 8 разів застосовував міномети, випустивши в районах н.п. Луганське, Кримське, Піщевик, Авдіївка, Оріхове, Хутір Вільний, Водяне та Сартана загалом 86 мін 120-го та 82-го калібрів. Крім того, російсько-окупаційні війська обстріляли з важкого озброєння і ділянку розведення сил та засобів № 2 “Золоте” випустивши після 19.00 1 міну калібру 120 мм.

14 липня, окупанти, станом на 12.00, порушили режим тиші один раз. За наявною інформацією, сьогодні втрат серед військових немає.