Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала кримінальне провадження проти глави ОП Андрія Єрмака

30.03.2020 14:28   -
Автор:

Народний депутат Гео Лерос опублікував відеозаписи, на яких особа, схожа на брата голови Офісу Президента Андрія Єрмака Дениса, пропонує свою допомогу в призначенні на державні посади. Андрій Єрмак визнав, що на відео його брат. Про це повідомило раніше видання УП.
Наразі, Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження з даного приводу, про що повідомляється на Фейсбук-сторінці САП.
«РОЗПОЧАТО КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ ЗА ФАКТОМ МОЖЛИВОГО ВЧИНЕННЯ КОРУПЦІЙНИХ ЗЛОЧИНІВ ПІД ЧАС ПРИЗНАЧЕННЯ ОСІБ ДО ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ», – зазначено в повідомленні.
Нардеп Гео Лерос звернувся до правоохоронці і надав їм відеозаписи для того, щоб вони почали розслідування.
Видео с братом Ермака - Лерос направил в НАБУ обращение » Слово и Дело
«Так, до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надійшло звернення народного депутата України Гео Лероса щодо вчинення корупційних злочинів під час призначення конкретних осіб на посади голови обласної державної адміністрації та директора державного підприємства.
Крім того, у своєму зверненні народний депутат просить перевірити причетність керівництво Офісу Президента України до вчинення вказаного злочину», – йдеться в повідомленні прес-служби САП.
30 березня 2020 року відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України.
Досудове розслідування відповідно до ч.7 ст.214 КПК України доручено детективам Національного антикорупційного бюро України.
Світлина від Спеціалізована антикорупційна прокуратура.