«Я втратив батька, він воював на Запорізькому напрямку», – дніпрянин розповів особисту історію на акції до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08.05.2024 16:22   -

У Дніпрі відбулась акція до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Аби вшанувати героїв, які віддали життя захищаючи свободу та незалежність нашої країни, дніпряни кріпили маки пам’яті на карту України. Прикріпили 805 маків. Стільки ж днів триває повномасштабне вторгнення рф.  Серед учасників акції Тарас. Хлопець втратив батька, який воював на Запорізькому напрямку. Тому мак кріпив саме на Запорізьку область.

«Такі заходи дуже важливі. Це дає можливість якось самого себе підтримати. Інші, я гадаю, також приходять, бо хочуть якось вшанувати пам’ять полеглих, можливо своїх рідних. Важко це все згадувати, починаєш знову проживати всі емоції, але все ж потрібно це пам’ятати», – каже Тарас.

«Головна локація заходу – це «Карта України в маках», але окрім цього ми підготували інсталяцію з валізами, на них назви міст з яких люди були змушені евакуюватися. Також відбулась тематична просвітницька бесіда «Пам’ятаємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає»». Для гостей заходу підготували виступи міські дитячі творчі колективи. Це 7 номерів під патріотичні пісні вихованців комунального закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості «КРОК»», – зазначив  Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради.