У Дніпрі виділили 24,5 млн. грн на оздоровлення дітей

07.06.2016 15:14   -
Автор:

Директор департаменту соціальної політики міської ради Лілія Ковальова зазначила, що цього року оздоровленням та відпочинком планується охопити 60% дітей міста шкільного віку, а саме – 51 тисячу 150 осіб, з них понад 11 тисяч – це діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«У тому числі, це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, один із батьків яких є учасником АТО, талановиті та обдаровані діти, також діти, які перебувають на диспансерному обліку та інші. Цього року з міського бюджету виділено значну суму коштів – 24, 5 млн. грн. Для порівняння у 2014 році місто на ці цілі виділяло 3,4 млн. грн., у 2015 – 5,1 млн. грн. Вже проведено торги на закупівлю путівок для дітей інвалідів і їх супроводжуючих до санаторіїв Новомосковська та Бердянська. На цьому тижні проводитимуться торги на закупівлю путівок для дітей-сиріт», – сказала Лілія Ковальова. Вона також пояснила, що батькам, які хочуть оздоровити своїх дітей, необхідно звернутися до районної ради за місцем мешкання з відповідною заявою.
На сьогодні у місті за рахунок різних коштів вже оздоровлено 150 дітей у центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я», 44 дитини – у таборі «Молода Гвардія» та 45 дітей – у Хорватії.
Окрім того, для відпочинку дітей у місті організовано роботу 160 пришкільних таборів і таборів при позашкільних закладах.
«Такі табори з денним перебуванням працюватимуть у три зміни, зараз триває перша зміна, працюють 129 таборів. На харчування дітей у таких таборах з міського бюджету виділено 3 млн. грн. з розрахунку 50% батьківські кошти і 50% – кошти з міського бюджету», – додала директор департаменту.
Також оздоровити своїх дітей батьки можуть і у таборі ім. В. Терешкової (ж/м Придніпровськ). За словами координатора проекту безкоштовного табору «Діти Дніпра» Юлії Пилипчак, табір розпочинає свою роботу з 20 червня. На сьогодні табір вже заповнено на 70%.
«Табір працюватиме у 10 змін, тривалістю по 6 днів кожна. Дев’ять змін розраховані для дітей віком від 8 до 12 років, а останню 10 зміну вирішили зробити для підлітків від 13 до 15 років. Перебування дітей у таборі є повністю безкоштовним. На його роботу з міського бюджету виділено 4,8 млн. грн. Діти у нашому таборі повноцінно харчуватимуться, для них буде організовано змістовне дозвілля – протягом кожного дня зміни працюватимуть різні розважальні, розвиваючі, спортивні зони. Зареєструвати свою дитину у наш табір можна за телефоном 067-550-06-70», – зазначила Юлія Пилипчак.