18-19 червня у Дніпрі стартує хакатон іт-проектів з електронної демократії

07.06.2016 15:21   -
Автор:

18-19 червня в інноваційному просторі SPACE HUB (пр-т Поля, 2В) відбудеться перший хакатон ІТ-проектів з електронної демократії EGAP Challenge. Протягом двох днів учасники мають розробити прототип інструменту е-демократії та отримати можливість пройти двомісячну акселерацію й отримати фінансову та менторську підтримку свого проекту.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Щоб стати учасником хакатону необхідно мати проект чи ідею в сфері електронної демократії, яка відповідає наступним напрямкам: відкритий бюджет, відкриті закупівлі, бюджет участі, відкриті реєстри, карти громадського транспорту, онлайн-опитування, петиції. Для цього необхідно заповнити заявку, яка знаходиться за посиланням, та прийти на хакатон.
У хакатоні можуть взяти участь як готові команди, так і окремі спеціалісти, за умови, що вони будуть долучатися до інших проектів або створювати на місці нові команди.
Під час хакатону учасники зможуть познайомитись з ідеологами ініціативи EGAP Challenge, розробити сервіс, мобільний додаток на базі відкритих даних, API міста або реалізувати власну ідею, розповісти про свій проект, продемонструвати прототип і отримати зворотній зв’язок від експертів, дізнатись про успішні українські та світові кейси.
Серед запрошених експертів – представники провідних проектів електронного врядування iGov, SmartCity, ProZorro, 1991, а також соціального проекту Greencubator. Вони поділяться своїми історіями, розкажуть про особливості роботи в подібних проектах та виділять окремий час на консультацію учасників хакатону.
На переможців чекають 2 місці інкубації, під час якої команди отримають менторську підтримку та технічну експертизу проекту, допомогу у пошуку бізнес-моделі та розробці MVP, активне навчання та цільове фінансування проекту. Призовий фонд EGAP Challenge складає 4,5 млн. гривень. Партнерами проекту є провідні компанії ІТ сфери: IBM, Cisco Systems, De Novo, Intel, реалізацією у Дніпропетровській області та інкубацією відібраних команд спільно займаються центр інновацій SPACE HUB, бізнес акселератор FeelGoodLabs та регіональний бізнес інкубатор InnovationBox.