Районо в Соборному районі не ліквідували, але йому немає чим керувати, – експерт

18.11.2016 16:00   -
Автор:

Керуючий справами виконавчого комітету Соборної у місті ради Ярослав Єдинак в ексклюзивному комментарі Інтернет-виданню «Днепр. Главное» повідомив, що депутати відмовились ліквідувати районо на вимогу міськради, але при цьому відділу освіти більше немає чим керувати.
«Засновником відділу освіти є Жовтнева у місті рада. І тільки ми можемо прийняти рішення щодо ліквідації даної структури. Але в чому вийшов сир-бор. Міська рада визначає для нас обсяги повноважень, і хто являється балансоутримувачем комунальної власності на території міста. Відповідно, дитячі садки і школи району знаходяться на балансі районної ради, тобто підпорядковуються безпосередньо нам. Але своїм рішенням міська рада змінює балансоутримувача. З 1 січня 2017 року всі школи і дитячі садки переходять на баланс управління освіти міської ради. І в цьому виникла патова ситуація. У нашого відділу освіти забрали право керувати школами и садками. Постало питання: чим буде керувати відділ освіти з 1 січня?
У Центральному і Самарському районах районо ліквідували, у нас це рішення було не прийняте. 17 депутатів проголосували за, один проти и вісім утримались. Для прийняття рішення потрібно 22 голоси.
Тепер ніхто не може прогнозувати, що буде з 1 січня. Відділ освіти у нас залишився, але не зрозуміло, з якого бюджету вони будуть отримувати зарплату. Виходить, що школи і садки забрали, а відділ освіти залишився. Скоріше всього, структурні підрозділи все ж скоротять, а сам апарат відділу з 6-ти чоловік залишиться. Думаю, в майбутньому депутати все ж приймуть рішення щодо ліквідації районо, коли побачать, що їм немає чим керувати», – сказав він.
Читайте также: Депутаты Центрального райсовета Днепра ликвидировали районо.