Булавка зустрілась з активістами, що вимагали «обґрунтованих тарифів на маршрутки»

10.03.2015 22:00   -
Автор:

Сьогодні, 10 березня, у Дніпропетровську активісти провели акцію з приводу подорожчання проїзду в маршрутках. На акцію зібралось близько 20 людей.
Про це у своєму фейсбук написав Кирило Дороленко, повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Зібралося нас вранці приблизно 20 чоловік, після початку мітингу, до мене підійшли представники громадськості, які знаходяться при міськраді. Запросили на зустріч до нового секретаря Галини Булавки, після того як вона закінчить свою роботу в апаратної.
В міськраді зустрів депутата Грищева Дмитра, він погодився відповісти на питання звичайних дніпропетровців. Вичерпно відповідав півгодини. Розповів, чому не відбувся тендер у 2014 році – на департамент надійшов лист з ОДА, в якому пояснювалося, що перевізники активно надають свій особистий транспорт для АТО. Тому просять відтермінувати тендер.

По закінченню всі бажаючі могли взяти участь в робочій комісії. Я пішов на зустріч до пані Булавки, розмова з якою пройшла за 10 хвилин, мої пропозиції були частково записані. В.о. голови відповіла, що ці питання її хвилюють, і вона хоче отримати від нас письмове звернення.
Які пропозиції я озвучив:
1. По маршрутках.
Стратегічно: Придбання для маршруток електронних проїзних – щоб не було готівки в маршрутках,
Тактично: Проведення прозорого тендеру на перевезень,
втримання ціни на маршрутах, де немає іншої альтернативи, окрім як маршрутки.
2. По громадському транспорту.
Стратегічно: Відновлення комунального транспорту.
Тактично: Зниження межі часу пік – зробити з 18:00 до 21:00,
Створення більш розгалуженої системи проїзних (наприклад, метро-трамвай).
Висновок: з’явився діалог, але наскільки він буде конструктивний – покаже час, якого в нас, на жаль, обмаль», – пише Дороленко.
За словами активіста у матеріалі на “Радіо Свобода”, собівартість проїзду, яка розрахована власниками транспортних підприємств, є необґрунтованою.
«Ми категорично не згодні з розрахунками перевізників, які кажуть, що собівартість проїзду в маршрутних таксі зараз складає 8 і більше гривень, ми вважаємо, що ці показники взяті «зі стелі» і мають на меті одне – зробити психологічно прийнятною ціну в 6 гривень. Ми домагаємось також підтримки і розвитку електротранспорту, щоб була збільшена інтенсивність руху трамваїв та тролейбусів, щоб вони не роз’їжджались увечері по депо, коли треба розвозити людей, які їдуть з роботи і платять за проїзд гроші», – сказав Дороленко.
Автори світлин – Марина Давидова та Ярослав Синиця