Зозуля нарешті покине чемпіонат, де його цькувала «купка придурків» – маріонеток кремля, за патріотизм

30.07.2021 10:07   -

Український нападник Роман Зозуля продовжить кар’єру в португальському Ешторілі, який за підсумками минулого сезону здобув право виступати у вищому дивізіоні країни, – повідомляє A Bola.

Destination/Property Market Guide: Estoril, Portugal - YouTube

За інформацією джерела, 31-річний український форвард підписав контракт до літа 2022 року. Також відзначимо, що Ешторіл добув золоті медалі другої ліги Португалії за підсумками минулого сезону і в майбутній кампанії зіграє в еліті, де клуб не був три останні роки.

Останні чотири сезони Зозуля провів у іспанському Альбасете, після чого отримав статус вільного агента.

У минулому сезоні українець зіграв у 37 матчах, в яких забив два голи.

Повідомлялося, що Зозулею цікавився Алькоркон, але перехід не відбувся через негативну реакцію фанатів клубу, які звинуватили його в нацизмі.

У січні 2020 року перед матчем 1/32 фіналу Кубка Іспанії між Райо Вальєкано і Баракальдо фанати обох клубів під час спільного маршу заспівали «Зозуля – чортів наці».

Перед цим в кінці першого тайму матчу іспанської Сегунди проти Альбасете вболівальники Райо Вальєкано, які зірвали його перехід у 2017 році через надумані звинувачення в нацизмі, почали скандувати «Роман Зозуля – нацист».

Після цього президент України Володимир Зеленський висловив футболісту підтримку, назвавши його справжнім патріотом, а Райо Вальєкано отримав штраф від Королівської федерації футболу Іспанії у 18 тисяч євро.

Маркевич, який пропрацював із Зозулею два роки у Дніпрі, став на захист футболіста, назвавши його дуже порядною людиною і професіоналом своєї справи, повідомляє Meta Ratings.

Також тренер порадив Зозулі не звертати увагу на цькування, оскільки через «купку придурків» не варто псувати собі кар’єру.

«Якось ми ветеранами збірної України їздили до Іспанії, були в його районі Райо Вальєкано. Ми там відчули їхнє ставлення до українців. Це кубло, вони ненавидять Україну і все, що пов’язано з нашою країною. Мені було все зрозуміло, я переконався в їх відношенні до України. Я не кажу, що там всі такі, але якась купка займається провокаціями. Ми там у них виграли з рахунком 6:1», — розповів Маркевич.

Посольство України в Іспанії відреагувало на ситуацію і підтримало українського футболіста, закликавши припинити його переслідування