Зоозахисники Дніпра шоковані станом озера у парку Глоби і вимагають врятувати лебедя

13.11.2018 12:30   -
Автор:

13 листопада в інформаційному центрі «Наше Місто» пройшла прес-конференція на тему: «Зоозахисники Дніпра шоковані станом озера у парку Глоби і вимагають врятувати лебедя», повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
Як зазначила зоозахисниця і небайдужа жителька Дніпра Вікторія Морозова, вона щодня з власної ініціативи годує птаха.
«Жодного разу не бачила, щоб це робили працівники парку, але знайома з людьми, які теж підгодовують лебедя. Представниця адміністрації парку не змогла відповісти на питання, коли годують птахів, щоб можна було подивитися. Тут же знаходяться надувні гірки, я бачила, як брудну мильну воду, якою їх мили, зливали у ставок. Під час свят, особливо новорічних та Дня міста, у водоймі можна знайти чимало сміття: бутерброди, пляшки, залишки феєрверків, папір, пакети тощо. Чистять озеро значно рідше, ніж воно того вимагає. Активісти неодноразово діставали звідти пляшки, які за всіма ознаками перебували у воді більше місяця», – сказала вона.
Директор парку Світлана Кравченко зазначила, що птах не на балансі, а загальну кількість птахів важко підрахувати – вони перелітні.
«Годуємо їх за кошти підприємців – це благодійні внески. Прибирають водойму декілька разів на день, але залишене сміття – на совісті відвідувачів. Плюс у парку не вистачає працівників. Але про те, щоб віддати лебедя кудись, навіть не думаємо. Він — візитівка міста!» — наголосила пані Світлана.
Радник міського голови Максим Музика підкреслив, що проект чистки озера розглядається, але технічно це дуже складний процес, який потребує значних коштів. Парк знаходиться в центрі міста, а мул потрібно вивантажувати та сушити десь. Озеро не чистили з 1949 року, і це, звичайно, проблема. Але парк Глоби обов’язково реконструюємо.
«Можна створити клуб друзів лебедя, аби контролювати процес його годування», – запропонував він.