В Україні ввели нові правила зняття грошей в банкоматах

04.06.2019 12:45   -
Автор:

У Нацбанку України посилили контроль за суб’єктами господарювання, які знімають готівку зі своїх рахунків. Тепер, для отримання «готівки», їм потрібно показувати певні папери.
Про це повідомляє Інтернет-видавництво “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на Нацбанк України.
Такий контроль потрібен для того, щоб зменшити випадки шахрайств та незаконних грошових операцій з боку суб’єктів.
З сьогоднішнього дня в банках будуть запитувати документи, за допомогою яких буде здійснюватися готівковий розрахунок. Серед документів закупівельний акт, закупівельна відомість, податковий розрахунок сум доходу і сум утриманого податку, кредитний договір, договір поставки, договір транспортування, договір зберігання, інші звітні документи.
Такі заходи прийняли після того, як виявили численні схеми шахрайства. Крім того, це відповідає вимогам законодавства України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.
Нагадаємо, що державній установі “ПриватБанк” винесли попередження від Національного банку України за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.
Зовсім скоро банки будуть зобов’язані відшкодувати кошти українцям, якщо шахраї вкрадуть гроші з рахунку. При цьому банки зможуть скаржитися державної виконавчої служби на клієнтів, які потрапили в базу боржників.
Також портал «Знай.uа» писав, що перший заступник голови Ради Національного Банку України Тимофій Милованов припустив, що Україні доведеться позичати кошти під 30% річних замість нинішніх 8-10%.