Знання Дніпра, смартфон, спритність = перемога у квесті «Дніпровський QR-шлях»

18.09.2024 18:36   -

18 вересня по обіді мешканці Дніпра могли спостерігати незвичну картину: 20 людей поважного віку з підсильною їм швидкістю прагнули потрапити на різні локації. То був індивідуальний квест «Дніпровський QR-шлях» для учасників Університету третього віку!

«Кожен QR-код дає інформацію про локацію, яку треба знайти, аби відшукати наступний код. Уся інформація про локацію, яку треба відгадати, — у смартфоні. Майже усі місця швидко знайшла. Для мене головне – взяти участь, аби дізнатися про цікавинки рідного міста. Бо не завжди помічаєш їх у повсякденному житті», — поділилася учасниця квесту Тетяна Котляр.

Стартували, авжеж, в офісі Університету третього віку. Там і був перший QR-код.

«Локації можуть містити відомі пам’ятники, парки, музеї тощо. Наприклад, сьогодні вони були такими: найстаріше дерево у парку Глоби, пам’ятник молодому Шевченку, лава закоханих у парку Шевченка, скульптура «Юність Дніпра» тощо. Усього 6 локацій. На кожній, окрім QR-кодів, давалася літера. На фініші треба було зібрати слово. Найспритніший отримує подарунок», — розповіла Карина Коденчук, провідна спеціалістка сектору планування заходів управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради.  

Найшвидшими виявились пані Антоніна Куршакова та Наталя Калайко. Обидві отримали подарунки.

«Дуже пізнавальний був квест. Не очікували, що швидко впораємось», — розповіла Наталя Калайко, яка першою пройшла квест. Антоніна Куршакова, яка посіла друге місце, додала: «Хочеться ще подібних квестів. Бо відкриваєш рідне місто з іншого боку. У Дніпрі є на що подивитися».

Отже, учасники Університету третього віку не тільки вправно користуються смартфонами, знають «магніти» Дніпра, а й мають гарну фізичну форму. Аби стати учасником УТВ та проходити такі цікаві квести і не тільки, потрібно надати заяву з пред’явленням оригіналів та копій паспорта, пенсійного посвідчення (за наявності), ідентифікаційного номера, у випадку з переміщенням — довідку ВПО. Усі документи потрібно принести за адресою: вул. Старокозацька, 40-Б.