Зменшити викиди: «Дніпрометиз» приєднався до міської комплексної програми екологічної безпеки

25.03.2021 14:12   -

Зменшили викиди у повітря та річку, а також перейшли від газових печей до сучасних електричних на одному з найпотужніших промислових гігантів Дніпра – заводі «Дніпрометиз». Відбулися такі зміни в рамках комплексної програми екологічної безпеки та впровадження сталого розвитку, ініційованої міським головою Дніпра Борисом Філатовим.

Допомагали розробляти заходи з екомодернізації представники департаменту екології: після обговорень завод оновив деякі потужності. Підприємство у декілька разів зменшило навантаження на навколишнє середовище, – розповів Ярослав Крисько, начальник управління навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР. «Завод встановив системи очищення стічних вод, перейшов на електричні печі відпалу (раніше тут були газові). Також тут встановили волочильний верстат нового покоління, що зменшує навантаження на водні ресурси та повітря», – зазначив чиновник.

Згідно із програмою на 2021–2025 рр, на підприємстві «Дніпрометиз» планують відремонтувати трубопровід зливової каналізаційної системи, – додав начальник відділу природоохоронних заходів управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР Олексій Міхєєв.