Жителів швейцарського села планують виселити на 10 років

28.02.2020 18:24   -
Автор:

Село Мітольц у горах Швейцарії може спорожніти на 10 років. Такі заходи планує уряд країни. І все це – через великі залишки боєприпасів часів Другої світової, повідомляє ВВС.
Міністерство оборони Швейцарії планує ліквідувати сховище, де зберігається 3,5 тисяч тон боєприпасів, але для цього потрібно багато часу. Крім того, під час робіт з утилізації виникне велика ймовірність детонації боєприпасів, що може загрожувати місцевим жителям. Тому, перед початком робіт, жителі мають бути відселені в інше місце.
“Залежно від того, як піде робота, мешканці повинні бути готовими, що евакуація триватиме понад 10 років”, – сказали в міністерстві.
Втім, жителі села мають дати свою згоду на проведення згаданих заходів, які повинні початися не раніше 2031 року.
Утилізацію проводити треба в будь-якому разі, адже звіт міністерства за 2018 рік відзначає, що ризики недооцінювались десятиліттями.
У 1947 році уже відбулася трагедія в цьому селі – через потужний вибух боєприпасів була знищена місцева залізнична станція, а 9 жителів – загинуло.
гори
Цікаво, що даний склад боєприпасів було створено за часів Другої Світової, хоча Швейцарія і не приймала участі у війні. Не беручи участі у воєнних діях, Швейцарія все одно готувалася до можливої агресії з боку інших держав – передусім, Німеччини. Подібні склади боєприпасів, сховані у горах – нагадування про ті історичні події.
гори