“Жоден державний орган не зможе більше вимагати паперової довідки”, – Денис Шмигаль

09.08.2021 08:53   -

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував ліквідацію паперової тяганини і бюрократії. Прийнамні, такі обіцянки дає уряд в контексті прагнення перевести весь документообіг у державній сфері в електронний формат.

Про плани уряду Шмигаль написав у Фейсбук. За словами чиновника, відмова від паперових документів і довідок стане можливою вже через 3 місяці. Основна мета таких заходів, окрім зручності для громадян, – боротьюа із корупцією, адже вся інфоромація щодо електронних копій документів буде зберігатися у певних реєстрах.

Україна перейде в режим «без паперів» через три місяці. Цього тижня Президент Володимир Зеленський підписав закон про переведення всіх публічних послуг в онлайн. Жоден державний орган не зможе більше вимагати паперової довідки, оскільки вся інформація міститиметься в електронних реєстрах. режиму «без паперів» кількість е-послуг суттєво збільшиться, а корупційна складова — буде остаточно знищена. Мінцифри активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського фактора на ухвалення рішень“, – написав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що у липні цього року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5495, який передбачає цифровізацію всіх публічних послуг. Раніше президент Зеленський пообіцяв, що повіний перехід до електронних послуг відбудеться на День Незалежності 24 серпня.

24 серпня цього, 2021-го, року Україна увійде в режим paperless, як ми й обіцяли. Ніяких паперів для державних органів. Жоден не зможе вимагати від громадянина України папірці або будь-які довідки для надання державних послуг, ми зробимо все, щоб держава без паперу існувала дійсно не на папері“, – заявляв Зеленський.

Мабуть, щось завадило втілити проєкт у серпні і його старт перенесено на осінь.