ЖКГшники Дніпропетровська «розпиляли» 6,5 млн грн?

18.04.2016 09:35   -
Автор:

Політична організація «ДемАльянс» Дніпропетровськ» звернулась до поліції з вимогою розслідувати діяльность управляння ЖКГ міськради.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на повідомлення «ДемАльянс» Дніпропетровськ» у Фейсбук.
«Управління наприкінці грудня 2015 року витратило значний обсяг коштів (майже 6,5 млн грн) на виготовлення великої кількості однотипної проектно-кошторисної документації у двох підрядних організацій (перелік за посиланням). На всі ці підряди не відбулося ані тендеру (про що свідчить офіційний веб-портал державних закупівель), ані торгів в електронній системі.
Майже всі будівлі, для яких замовлено ці проекти – це типова радянська забудова в межах одного проекту зі стандартизованими елементами для зменшення вартості будівництва та обслуговування. Замість кількох десятків типових проектів для капітального ремонту дахів ми маємо 253, замість десятка-двох проектів капітального ремонту усіх типових для міста моделей ліфтів — маємо 233.
При цьому колишній керівник, а зараз заступник начальника управління, Владислав Вікторович Грицай, при задекларованих статках сім’ї 90 тис грн на рік має автівку ціною понад мільйон, яку він, що правда, торік десь загубив, адже ще у 2014 вона значилася у http://goo.gl/8OPmHm, декларації, а вже у 2015 десь зникла.
Не відстає від «досвідчених керівників» і їх нова зміна. Михайло Олександрович Лисенко, новий керівник УЖГ, або, принаймні, його повний однофамілець, площа ділянки якого збігається з задекларованою паном Лисенком, за 2015 рік майже завершив будівництво типової оселі дніпропетровця, який заробляє 42 тис. грн. на рік (декларація Лисенка ; фото будинку та витяг з кадастрової мапи тут:). Слід зазначити, що згідно декларації за 2014 рік, депозитів чи майна, яке могло бути продане паном Лисенком і вкладено у будівництво, теж не зазначено», – йдеться у розслідуванні «ДемАльянса».