Згарище турецьких лісів видно з космосу

03.08.2021 12:38   -

Турецькі розвідувальні супутники з космосу сфотографували наслідки лісових пожеж на півдні та південному заході країни, – знімки оприлюднило Міноборони Туреччини.

Turkish satellites monitor damages from space - Turkey News

Супутники з високою роздільною здатністю зняли лісові пожежі та результати боротьби з вогнем у Манавгаті та Мармарисі. На фото видно значні руйнування, спричинені вогнем, який перетворив ліси на попелища.

У турецькій Антальї внаслідок пожеж постраждали 53 людини. Влада розслідує різні версії загоряння. Лісові пожежі спалахнули відразу в чотирьох місцях у Манавгатському районі.

Масштабні лісові пожежі у провінціях Мугла й Анталья поступово підбираються до курортних міст. Україна 30 липня надіслала два літаки до Туреччини для допомоги в гасінні пожеж.

У Греції від минулого вівторка, 27 липня, вирують лісові пожежі. Небезпечною була ситуація неподалік Афін у районі населених пунктів Стамата та Родополіс. Вогонь пошкодив десятки будинків і автомобілів. Швидко впоратися з пожежею рятувальникам заважав сильний вітер. До лікарень потрапило кілька десятків людей, які надихалися диму.

Крім того, лісові пожежі вирують в Італії, Албанії та на Кіпрі.