Від початку року в екосистемах Дніпропетровщини сталось понад півтори тисячі пожеж

02.08.2021 09:59   -

Спека і необачність людей завдають великої школи природним зонам Дніпропетровщини. Так, від початку року в екосистемах Дніпропетровщини сталось понад півтори тисячі пожеж, що охопили площу 926.3 гектарів.

Обласна влада провела нараду з метою виробити комплекс заходів для запобігання пожежам у степах і лісах регіону.

Учасники регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили ряд рішень щодо вживання додаткових заходів з протидії пожеж у природних екосистемах області. Зокрема, влаштувати захисні протипожежні смуги, очистити узбіччя автошляхів області від чагарників, легкозаймистих матеріалів та сміття, прибрати суху рослинність навколо населених пунктів. Організувати покоси рослинності, запровадити проведення масштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи в ЗМІ стосовно пожежної безпеки. А також негайно усунути недоліки, виявлені під час перевірки, щодо стану готовності до пожежонебезпечного періоду населених пунктів, котедж них містечок, садових товариств та об’єктів в лісових масивах.

«Від початку року в екосистемах Дніпропетровщини сталось понад півтори тисячі пожеж загальною площею 926.3 га. З них найбільша кількість — загоряння трави. Громадяни часто нехтують правилами поводження з вогнем, чинять підпали, які стають причиною розповсюдження полум’я на сусідні масиви й лісові насадження; випалюють пожнивні залишки пшениці та сухостої, тим самим порушують закон та знищують чорноземи регіону. Відтак протидія масовим пожежам в екосистемах Дніпропетровщини наразі є одним з першочергових завдань для органів влади. Особливо актуально це зараз — у літній пожежонебезпечний період», — відзначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.