У список “100 жінок року” увійшла українка

24.11.2020 19:36   -

У список жінок року увійшла українка – ВВС оголосило список 100 жінок, що були найбільш впливовими та надихали інших протягом 2020 року.

Бізнес-леді та вчена Анастасія Волкова, родом з України, змогла потрапити до списку як засновниця стартапу Flurosat, надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних куточках світу. Сервіс від українки дає змогу фермерам отримати широкий спектр даних про їх врожай.

Доктор Анастасія Волкова – підприємець та сільськогосподарський новатор, який використовує науку та технології для вирішення питань продовольчої безпеки. У 2016 році вона заснувала компанію FluroSat, яка використовує безпілотні та супутникові дані, а також алгоритми та інші інструменти, щоб допомогти фермерам оптимізувати виробництво рослинництва“, – повідомляється на сайті рейтингу ВВС.

Українка увійшла до списку 100 жінок року BBC

На основі інформації від супутників та кліматичних даних сервіс допомагає фермерам у різних країнах краще дбати про свої посіви і підвищувати врожайність.

Ми даємо фермерам рекомендації – кажемо, наприклад, що ось у цій частині поля рослини зневоднені. А на іншій – виснажені і потребують добрив“, – пояснила Анастасія в одному зі своїх інтерв’ю.

Науковий журнал Массачусетського інституту технологій навіть вніс Волкову до списку новаторів віком до 35 років.

Анастасія Волкова вчилася в Україні, потім у Польщі та Австралії, куди переїхала у 2015 році.

Послугами Flurosat сьогодні користуються понад тисяча компаній з 15 країн світу.

До рейтингу також увійшла, зокрема, білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська.