У Бердянську встановили незвичну скульптуру

22.11.2021 15:19   -
Автор:

У курортному Бердянську, який, окрім моря та пляжів, відомий незвичайними скульптурами, які прикрашають центральну площу, набережну та інші райони міста, з’явився новий цікавий арт-об’єкт — кована фігура крокохода. Про це повідомляє медіа-проєкт «Бердянськ».

Скульптуру встановили на «Алеї скульптур», яка розташована на території Бердянського машинобудівного професійного ліцею. Автор твору – відомий у місті коваль, викладач ліцею Олександр Шапошник. Фігуру крокуючого танка, яка стала авторською інтерпретацією крокохода із всесвіту «Зоряних війн», він створив разом із учнями. Її висота – два з половиною метри, а вага близько 300 кг.

Олександр Шапошник є автором понад двох десятків кованих металевих скульптур, які прикрашають вулиці Бердянська та інших українських міст, зокрема Маріуполя та Івано-Франківська. Крокохода, який вміє ходити та розмовляти, майстер разом із учнями створив для Всеукраїнського фестивалю ковальського мистецтва Koval Fest у Дніпрі, темою якого цього року став «Постапокаліпсис».

Серед інших відомих робіт Олександра Шапошника, які полюбилися бердянцям та гостям міста, — примарний гонщик, залізна фея, робот-трансформер Бамблбі, Дракон, Кульбаба та інші.