Нічне море засяяло блакиттю

20.08.2020 11:56   -

Вночі на узбережжі Ірландії вода засвітилася яскраво-синім кольором,- повідомило BBC.

Видання розповіло про Джолін Кронін, фотографа-аматора із сусіднього села Кроссхейвен, яка розповіла, як вирушила на пляж, коли прочитала про цей феномен в соцмережах.

“Мене абсолютно зачарувало те, що я побачила, це було дивовижно, – каже вона. – Заходиш у воду, а вона наче вибухає під тобою. Ми вирішили покататися на падлбордах, і коли дошка вдарялася об хвилю, це виглядало наче дискотека”.

Цей регіон добре відомий БІОЛЮМІНЕСЦЕНТНИМ морем.

“30 років тому ми почали влаштовувати тут нічні тури на байдарках, – зазначає Джим Кеннеді з організації Atlantic Sea Kayaking, – У них брали участь журналісти з різних країн, і фотографії Джолін з’являлися в матеріалах“.

Джим подорожував на байдарці в самих різних куточках світу, включаючи Мексику, відому своїми блискучими пляжами, але, за його словами, в Ірландії це видовище не менш вражаюче, розповідає Турист Делфі.

“Тут у нас є свої переваги. Наше море зовсім прозоре, судноплавства тут майже немає “, – зазначає Кеннеді.

На сайті організації Ocean Research and Conservation Ireland вказується, що біолюмінесценцію в Ірландії викликають одноклітинні динофітових водорості, відомі як ночесветка або “морська свічка”.