Наша “хата” під очеретом перемогла в міжнародному дизайн-конкурсі

02.03.2021 14:20   -

Журі визнали будинок найкращим у категорії “Великі резиденції” (125 квадратних метрів і вище) завдяки стилістиці – інтер’єр оформлений у стилі, який студія називає сучасним українським.

Будинок під очеретяним дахом роботи архітектурного бюро Сергія Махна переміг в міжнародному конкурсі IIDA 2020 Global Excellence Awards.

Будинок під очеретяним дахом, відомий також як будинок Шкруба, що в селищі Козин, Київської області, переміг в номінації Великі резиденції завдяки його унікальній стилістиці – інтер’єр оформлений в стилі, який студія називає сучасним українським. Це третя перемога цього будинку на міжнародних конкурсах дизайну.

Сучасні рішення переплітаються з традиційними українськими елементами інтер’єру. Так, наприклад, дах вкритий очеретом, стіни всередині будинку — глиною за технікою, яку використовували ще в хатах-мазанках, а із посуду тут — колекційна і авторська кераміка від Махно.

Як зазначають у студії, будинок побудований в сучасному українському стилі під впливом японської філософії вабі-сабі, яка знаходить красу та гармонію у недосконалості.

Він майже повністю огородженим мінімалістським бетонним парканом, а солом’яний дах висить над дерев’яними рейками на стінах. Ці матеріали є традиційними як для української, так і для японської культур.

Раніше Дім Шкруба від Студії Makhno отримав “золото” на  International Design Awards, A’Design Award & Competition, а також отримав Гран-прі українського конкурсу Інтер’єр року.