Які документи потрібні для отримання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки

23.04.2021 13:15   -

Земельний кодекс Україні надає громадянам право (ст. 121) на безоплатне передання їм земельних ділянок (із земель державної або комунальної власності) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Аби скористатися цим правом, громадянам необхідно подати клопотання до відповідного органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування.

Про це під час пресконференції 23 квітня повідомила головна спеціалістка відділу підготовки рішень у сфері земельних відносин департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради Юлія Хорошилова.

«Клопотання складається у довільній формі, при цьому у ньому обов’язково зазначаються: орієнтовний розмір земельної ділянки, місце її розташування (адреса) та цільове призначення. До клопотання додаються: копія паспорта громадянина України; копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; графічні матеріали, що забезпечують чітке відображення бажаного місця розташування та меж земельної ділянки; учасники АТО додають також копію довідки про безпосередню участь в АТО та копію посвідчення учасника бойових дій», – розповіла Юлія Хорошилова.

Копії документів посвідчуються написом «Згідно з оригіналом» та особистим підписом заявника або його довіреної особи (у такому разі до клопотання додається відповідна довіреність).

Департамент по роботі з активами є виконавчим органом Дніпровської міської ради, який за дорученням міського голови готує проєкти рішень міської ради про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою (або про відмову у наданні такого дозволу). Прийом усіх документів із земельних питань здійснюється за адресою: просп. Дмитра Яворницького, 75, 1-й поверх, кімната 110.