Активність на свіжому повітрі: учасники Університету третього віку робили нову оздоровчу руханку в парку Глоби

29.04.2021 12:09   -

Руханка під пісні Майкла Джексона та запальний рок-н-рол. Зранку 29 квітня на свіжому повітрі для учасників соціального проєкту «Університет третього віку» провели першу зарядку, розроблену за новою методикою: з танцювальними елементами і на додачу оздоровчу (вона навіть допомагає відновитися після коронавірусу). Прийшли виконувати вправи 19 учасників університету.

«Це комплекс різних рухів, спочатку йдуть повільні дихальні вправи, далі ми задіюємо тіло, вмикаємо його силу: шукаємо рівновагу, центр та головне, що під час руханки ми долучаємо і психологічну складову – спілкуємося одне з одним. Усього вона триває від 45 хвилин і до години. Між вправами є три паузи по декілька хвилин для відпочинку», – розповів викладач оздоровчої зарядки, хореограф і психолог-практик Сергій Молчанов.

Чекала на початок сезону і Демиденко Валентина: «Мені 65 років, і рік тому я не могла підняти догори руку, а вже після занять, які проводили в університеті, зрозуміла, що спорт подовжує життя. У мене з’явилася навіть розтяжка. Сьогодні ми розминалися, танцювали та спілкувалися одне з одним, живу недалеко від парку, тож ходитиму на зарядку щотижня».

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу demydenko-1110x740.jpg

 Оздоровчо-танцювальні руханки проводитимуться щочетверга у парку Глоби о 9:30. Аби долучитися до них, потрібно бути учасником соціального проєкту «Університет третього віку».

«Якщо ви не учасник, то треба прийти за адресою Старокозацька, 40-Б та записатися, а вже потім вказати на якій локації зручніше. Проводитимуться ще руханки на житломасиві Фрунзенський, у парках Шевченка та Новокодацький. Ми заздалегідь зателефонуємо та повідомимо точний час для зустрічі. Долучатися до зарядки у різних локаціях вже хочуть понад сто учасників соціального проєкту», – додала заступниця начальника управління з питань розвитку соціального захисту населення Дніпровської міської ради Людмила Захаренко.