100 світлин України з минулого 2020 року, які зафіксували допандемічну країну і початок карантину

06.01.2021 10:53   -

Ukraїner — суспільно-культурний мультимедійний українознавчий проєкт, матеріали якого засновані на результатах власних експедицій. «Ukraїner» створений журналістом і письменником Богданом Логвиненком як волонтерський медіа-проєкт.

2020 рік для всього світу став потрясінням. Щороку Ukraїner підбиває підсумки, показуючи Україну на 100 фотографіях. У 2020 році команда почала знімати в експедиціях на кілька місяців пізніше через карантин. Кілька проєктів були на межі скасування, але таки відбулися. За рік експедиція Ukraїner відвідала чотири регіони: Полтавщину, Сіверщину, Слобожанщину і Таврію, а також встигла створити кілька спецпроєктів.

У цій підбірці – Україна, якою її побачили фотографи Ukraїner у 2020 році.

“На початку року ми знову знімали зимові свята. Тоді ще ніхто не уявляв, яким буде весь наступний рік. У лютому ми попросили наших фотографів та підписників зафіксувати один день, що трапляється раз на 4 роки – 29 лютого. Найкращі з сотень надісланих фотографій вийшли окремою фотоісторією. Фактично 29 лютого 2020 року був одним з останніх днів перед появою перших хворих на коронавірус в Україні, тож цей фотопроєкт зафіксував, якою була наша країна до пандемії.”

Волонтери проєкту Ukraїner на щорічному волонтерському кемпі, який цьогоріч відбувся онлайн. 13 серпня 2020 року. Фото: Іринка Громоцька.

Схід сонця у селі Космач, Карпати. Космач є одним із центрів мистецтв та ремесел Карпатського регіону. 13 січня 2020 року. Фото: Олександр Хоменко.

Актори театру «ДАХ» на репетиції. 14 лютого 2020 року. Фото: Артем Галкін.
Цього року місту Прип’яті виповнилося б 50 років. Державні та громадські організації, що досліджують тему Чорнобильської катастрофи, провели мистецьку акцію, що показала нові сенси Прип’яті як осередку мистецтва. 5 лютого 2020 року. Фото: Олександр Хоменко.

Ярослав Мішенов — засновник українського видавництва коміксів Vovkulaka. Київ, Наддніпрянщина. 16 лютого 2020 року. Фото: Іринка Громоцька.
Туристи піднімаються на Говерлу. 29 лютого 2020 року. Фото: Андрій Вахній.
Українські дизайнери з компанії LUKIS долучилися до боротьби з пандемією, перепрофілювавши свої виробництва на виготовлення захисного спецодягу для медперсоналу. Спецпроєкт «На карантині». 10 квітня 2020 року. Фото: Сергій Коровайний.

Вид на річку Лопань, що тече через один з районів Харкова — Москалівку. Експедиція Слобожанщиною. 12 червня 2020 року. Фото: Сергій Свердєлов.
Туристи зустрічають захід сонця на Щуровій горі поблизу села Закітне. 27 червня 2020 року. Експедиція Слобожанщиною. Фото: Юрій Стефаняк.
Солоне Генічеське озеро, розташоване в межах Арабатської стрілки. 29 серпня 2020 року. Експедиція Таврією. Фото: Павло Пашко.
Мешканці села Христанівка спілкуються біля магазину. 31 липня 2020 року. Експедиція Полтавщиною. Фото: Микита Завілінський.
Сиваш — розділена на мілкі водойми затока Азовського моря, що утворює межу між материком та Кримським півостровом. 31 серпня 2020 року. Експедиція Таврією. Фото: Павло Пашко.

Набережна Тернопільського ставу, Галичина. 7 жовтня 2020 року. Фото: Олександр Ратушняк.