Зеленський укладе безвіз із Китаєм задля розвитку “міжлюдських контактів”

14.07.2021 09:14   -

Президент України Зеленський 13 липня провів першу телефонну розмову з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном, – повідомляє Офіс президента.

Згідно з повідомленням, політики привітали один одного з 10-ю річницею встановлення стратегічного партнерства між Україною та Китаєм.

В ході візиту до України Голови КНР Ху Цзіньтао у червні 2011 р. українсько-китайські взаємини були офіційно за­кріплені відповідною Спільною декларацією як відносини стратегічного партнерства. У грудні 1913 р. в Пекіні були підписані Договір про дружбу і співробітництво між Україною і КНР, Спільна декларація про подальше поглиблення відносин стратегічного партнерства та відповідна Програма розвитку відносин на 2014 – 2018 роки.

Янукович погулял по Великой китайской стене (ВИДЕО) - Политика - Главред

Встановлення відносин стратегічного партнерства між Україною та Китаєм президент Віктор Янукович назвав головним підсумком державного візиту в Україну голови КНР Ху Цзіньтао.

“Без перебільшення, це знаменує історичний прорив в українсько-китайських взаєминах”, – сказав Янукович, коментуючи підписання спільної декларації про стратегічне партнерство.

Ху Цзиньтао в Украине

Янукович назвав “плідну економічну співпрацю з Китаєм одним із визначальних чинників успішної модернізації національної економіки України”.

Первый визит президента Украины Виктора Януковича в Китай_China.org.cn

Серед сфер, де вже співпраця почалася, Янукович назвав інфраструктурне будівництво, енергетику, інноваційний розвиток та високі технології.

Встреча двух товарищей | podrobnosti.ua

Наразі очільники держав домовились укласти угоду про безвіз між Україною та Китаєм. Зеленський назвав Китай торговельно-економічним партнером України номер один у світі і зазначив, що, попри глобальну пандемію, товарообіг між Україною й Китаєм зростає другий рік поспіль.

Сі Цзіньпін, своєю чергою, висловив готовність Китаю співпрацювати на напрямі «Великого будівництва», а Зеленський наголосив на важливості участі китайських інвесторів у проєктах з розвитку інфраструктури морських портів, будівництва й модернізації доріг.

«Володимир Зеленський наголосив на важливості участі китайських інвесторів у реалізації низки проектів з розвитку інфраструктури морських портів, будівництва й модернізації доріг, розвитку залізниць та міської інфраструктури й муніципального господарства», – йдеться в повідомленні.

Зеленський висловив сподівання, що Україна може стати «містком у Європу» для китайського бізнесу.

У липні 2020 року Володимир Зеленський підписав указ про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Китаю, які в’їжджають в Україну з туристичною метою.

У липні голова політради «Слуги народу» Давид Арахамія заявив, що партія має намір переймати досвід Комуністичної партії Китаю в управлінні економікою і побудові держави.

22 неймовірні фотографії, щоб ви зрозуміли, як багато людей живе в Китаї -  Antonivtours.com