Зеленський розповів, хто допоможе Україні у створенні “коаліції ППО”

02.06.2023 16:04   -

За словами президента, обговорення створення цієї коаліції розпочалося лише нещодавно, але вже були перемовини з Німеччиною, Данією, Нідерландами та лідерами Євросоюзу.

Президент України Володимир Зеленський розповів, які держави можуть допомогти Україні у питанні створення “коаліції протиповітряної оборони”, яка отримала назву “коаліції “Patriot”, за одноіменною назвою системи ППО. Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський заявив на брифінгу у Києві.

За його словами, обговорення створення цієї коаліції розпочалося лише нещодавно.

“Це лише початковий етап створення цієї коаліції”, – сказав глава держави.

Зеленський уточнив, що провів “дуже важливі” перемовини з цього приводу з Німеччиною, Данією, Нідерландами та лідерами Євросоюзу.

“Питання не в тому, що кожна із цих країн, про які я сказав, можуть нам надати це. А питання у тому, що вони будуть шукати це… Хтось із них має такі можливості, хтось має фінанси, хтось має інші можливості політичні та особисті стосунки із державами, у яких є відповідні системи ППО”, – додав він.

Президент підкреслив, що більшість розмов велася із країнами, з якими обговорюється коаліція винищувачів.

“Нам точно це потрібно. Ми вже бачимо, без якої кількості “Петріотів” нам буде складно. Наше завдання не 70-75+ відсотків ураження цілей, а 100 відсотків. Так, це дійсно амбітна ціль, вона дуже непроста. І не тільки через самі “Петріоти”, а через чергу за ними чи не тільки “Петріотами”, а за ракетами до них. Бо це великий дефіцит”, – зауважив Зеленський.

За матеріалами УНІАН.