Зеленський після “Великого будівництва”, “Великого герба”, “Великої реставрації” взявся за побудову великого флоту

19.08.2021 10:33   -

В Україні до 2035 року планують реалізувати велику програму з розбудови військово-морського флоту. Такі сподівання висловив президент України Володимир Зеленський під час інтерв’ю з українським журналістам з Криму, – повідомляє ОП.

«Щодо нашого військово-морського флоту — зараз у нас є три етапи. До 2035 року — будівництво великого флоту. Перший етап ми будемо бачити в реальності — він точно буде до 2024 року. Другий етап вкладається до 2030 року, третій — до 2035 року», – розповів Володимир Зеленський.

Президент зауважив, що в Україні створюється інфраструктура для будівництва військово-морського флоту: малих підводних човнів, корветів і військових катерів. Крім того, планують розпочати розбудову військово-морських баз, перша буде у Бердянську.

«У мене буде зустріч з президентом США, і розбудова ВМС є частиною нашої зустрічі і частиною саміту «Кримської платформи», — повідомив Зеленський.

Він зазначив, що питання розблокування Чорноморського й Азовського узбережжя є частиною деокупації Криму. За його словами, Україна збільшує присутність флоту союзників з країн НАТО в акваторії Чорного й Азовського морів.

«Це не тільки питання Sea Breeze, це і ставлення, і постійна робота, співпраця нашого Міністерства оборони зі США та країнами Євросоюзу. Також у нас є реальні домовленості в цьому напрямі з Туреччиною та Великою Британією», — запевнив Зеленський.

Нагадаємо, Велика Британія передасть ВМС України два бойових кораблі, а Сполучені Штати Америки — три катери типу Island. Перші два катери типу Island — P190 «Слов’янськ» і P191 «Старобільськ» — увійшли до складу військово-морських сил України в листопаді 2019 року.

26 листопада головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що у 2021 році Україна купить п’ять турецьких ударних дронів Bayraktar з новими характеристиками. ЗСУ з 2019 року мають на озброєнні 6 безпілотників Bayraktar TB2 з ракетами MAM-L турецької Roketsan.

Також 23 серпня запланований «великий концерт великих українців», які стали легендами в сфері класичної музики та які приїдуть з різних куточків світу. Концерт відбудеться в київському Оперному театрі.

Крім того, Зеленський повідомив про «великий концерт українських зірок на «Олімпійському» увечері 24 серпня».

Зеленський також анонсував запровадження 22 серпня премії «Національна легенда», якою відзначатимуть великих українців та яка є аналогом аналогічних премій в інших країнах світу. А 23 серпня, – це День прапора України, тому в усіх регіонах України піднімуться великі прапори.