Зеленському оголосили “підозру у держзраді” – відбувся мітинг під ОП

29.06.2021 08:37   -

У День конституції України, 28 червня, президенту Зеленському оголосили “підозру у державній зраді”. У понеділок активісти влаштували під Офісом Президента акцію протесту, метою якої було привернення уваги громадськості до скандалу зі зривом спецоперації по затриманню терористів-вагнерівців.

У акції взяли участь політичні організації «Рух опору капітуляції» та «Демократична сокира». Активісти були обурені заявами Зеленського, що спочатку заперечували навіть існування спецоперації із затримання терористів, а потім ізнанням Зеленського в тому, що він сприяв зриву операції, передавши інформацію про неї білоруському президенту Лукашенку, що дає підстави говорити про державну зраду.

«Коли правоохоронні органи недієздатні, а суди перебувають під впливом Портнова, роль гаранта Конституції, права та закону має взяти на себе громадянське суспільство. 28 червня громадяни повідомлять Зеленського про підозру в скоєнні злочину за статтею 111 [Кримінального Кодексу – ред.] ㅡ “Державна зрада”», ㅡ йдеться у заяві «Руху опору капітуляції», за повідомленням Громадського.

За словами організаторів акції, в заході взяли участь близько 5 тисяч людей. Присутні вигукували відверто антипрезидентські гасла – «Зелю ㅡ геть!» та «Імпічмент! Відставка! Суд!». Мітингарі зачитали «підозру» Зеленському у держзраді – її текст надрукували у кількох варіантах, одна з них була довжиною у 1,69 м. 

Нагадаємо, що в недавньому інтерв’ю Володимир Зеленський визнав, що спецоперація із затримання вагнерівців мала місце і зізнався навіть у тому, що особисто попередив Лукашенка про наміри спецслужб затримати терористів (відео).