Зеленський збирається вдатися до маніпуляцій “опитуванням” під час проведення місцевих виборів

13.10.2020 15:48   -

Шостий президент Зеленський оголосив про проведення 25 жовтня під час виборів всенародного опитування.

“25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі п’ять важливих питань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємося з друзями, батьками або таксистами, про те, про що раніше нас ніколи не питали. П’ять важливих питань, щоб дізнатися твою думку”, – заявив фамільярно на “ти” Зеленський у відеозверненні.

Таке опитування не передбачене українськими законами та Конституцією, – коментує bbc.

Опитувань у день голосування суперечить Виборчому кодексу, заявили у Комітеті виборців України.

«Опитування, яке пропонується провести 25 жовтня, на відміну від референдуму, як це визначено для референдуму Конституцією, не матиме прямих юридичних наслідків. Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ, а не виключно ті, хто має достатньо медійного впливу та грошей», – заявили в Офісі президента.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - 121486412_3263438433692080_6460128229790100562_n.jpg

Зеленський закликав людей прийти на виборчі дільниці й відповісти на п’ять питань.

Що це будуть за питання, поки неясно. Але, як пообіцяли в Офісі президента, це будуть питання, які “ніхто й ніколи не хотів ставити напряму” українцям.

Він зазначив, що зараз Верховна Рада готується закріпити такий “важливий механізм” як “народовладдя” на законодавчому рівні.

Пізніше в офісі президента розповіли, що хочуть дати суспільству більше можливостей вирішувати, “як розвиватися державі”, а 25 жовтня всі дізнаються, “що насправді думає народ”.

“.. держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників”, – повідомили в офісі президента і наголосили, що таке опитування “не матиме прямих юридичних наслідків”.

25 жовтня в Україні будуть місцеві вибори

За даними інсайдів та наближених до ОП ЗМІ з‘явився перелік найбільш ймовірних питань, які будуть винесені на так зване «опитування» Зеленського і ці питання дуже далекі від інтересів України. Це запитання, що повністю лягають в процес «міру» з РФ, а для держави є здачею інтересів.

  • Питання статусу Донбасу (автономний статус, «діалог з Путіним», чи прямі переговори з ДНР/ЛНР).
  • Тема статусу російської мови на Донбасі (а можливо не лише).
  • Рух України до НАТО та ЄС.
  • Подача води до окупованого Криму.
  • Інші питання, наприклад посада віце-президента чи певних органів влади.

Наразі вирішується, які саме з цих питань (чи яке формування) буде на так званому «опитуванні». В будь якому разі це «опитування» буде нелегітимним та абсолютно позбавленим будь якого статусу. Єдине що воно може здійснити – це виправдати капітуляційну політику Зеленського та можливі поступки в питанні Донбасу. Проте, Україна цього ніколи не пробачить…і рятувати свій рейтинг та повну нелегітимність це не допоможе“, – стверджує Андрій Смолій — український громадський діяч, політичний експерт, юрист-міжнародник.

Ми зібрали обурливі перші реакції українців у соцмережах з приводу спроби вдатися до незаконного “опитування” і до підготовки запровадження “НАРОДОВЛАДДЯ” яке зруйнує державу й призведе до хаосу та дезінтеграції.

Передайте хтось гаранту, що:а) якщо "опитування" нема у законі, то за ст.19 Конституції воно незаконне;б) "тикати" комусь без попереднього брудершафту, навіть у відосиках – це моветон.

Опубліковано Olexander Severyn Вівторок, 13 жовтня 2020 р.

А давайте подумаємо ще ось над чим. У своєму звернені президент визнає, що опитування не регулюється законом. Тим не…

Опубліковано Ларисою Волошиною Вівторок, 13 жовтня 2020 р.