Зеленський замість зведення нового аеропорту виділив бюджетні гроші фірмі Ярославського, щоб копати смугу в аеропорту Коломойського

16.09.2020 16:23   -

У Дніпрі розпочали роботи з будівництва нової злітно-посадкової смуги та терміналу аеропорту. Наразі працюють над перенесенням мереж та обладнання. Злітну смугу і термінал будують біля аеропорту «Дніпро». На перший етап робіт з цьогорічного держбюджету виділено 300 мільйонів гривень. Вартість нового аеродромного комплексу 5,6 млрд грн, ці кошти поступово виділятимуть з держбюджету. Злітно-посадкову смугу зведуть за кошти держави. Довжина нової смуги буде 3200 метрів, що дозволить приймати найбільші літаки, – розповідає Суспільне.

У аеропорту Дніпра компанія бізнесмена Олександра Ярославського 2НС Дніпро” розпочала підготовчі роботи до будівництва нового терміналу. Будівництво триватиме щонайменше два роки.

Інвестору в оренду на 49 років була передана земля під новий термінал у аеропорту Дніпра.

У Дніпрі розпочали будівництво нової злітно-посадкової смуги та терміналу аеропорту

На роботи, які заплановані у 2021 році, знадобиться, за словами голови обласної адміністрації Олександра Бондаренка, більше 1 млрд грн.

Аеропорт будують на умовах приватно-державного партнерства. Власник компанії, яка співфінансує будівництво, Олександр Ярославський у січні цього року говорив, що планує витратити на цей проєкт до 80 мільйонів доларів. Завершити будівництво планують у 2022 році. А перший етап робіт, за словами голови Державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проєктів України» Олега Тарасюка, планують завершити до кінця цього року.

«Роботи по першому етапу передбачають перенесення метеорологічного обладнання, перенесення трансформаторних підстанцій, перенесення 15 км мереж зв’язку, а також енергоживлення. Дані роботи дозволять після завершення основного тендеру по генеральному підряду одразу без зупинки приступити до виконання основних будівельних робіт, які передбачають земляні роботи, а також бетонування», – розповів Олег Тарасюк