Зеленський планує встановити мусульманські свята в якості державних

18.05.2020 20:45   -

У День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня Володимир Зеленський провів зустріч із представниками кримських татар і висловив своє співчуття у зв’язку із трагічними подіями минулого.

«Ми всі розуміємо, що депортація – одна зі страшних трагедій кримськотатарського народу, народу України та нашої землі. Сотні тисяч сімей кримських татар були примусово вигнані зі своєї рідної землі. Вічна пам’ять загиблим», – сказав Володимир Зеленський.

Під час зустрічі, президент України заявив, що планує найближчими днями підписати указ про надання статусу державних мусульманським релігійним святам Курбан-Байрам та Рамазан-Байрам. Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті президента.

«Ми хочемо побудувати державу, в якій кожна людина відчуває себе громадянином України. Я хотів би, щоб кожен відчував себе повноцінним громадянином, не забуваючи про історію та про традиції свого народу. Ми хочемо підтримувати вас не тільки на словах, а в діях, на законодавчому рівні», – наголосив Зеленський.