Зеленський обіцяє дати підприємцям по 8 000 і звільнити від податків

24.11.2020 20:59   -

Сьогодні президент України Зеленський заявив про намір подати на розгляд Верховної Ради законопроєкт, яким передбачено підтримку бізнесу в Україні через їх збитки в умовах карантину, – повідомляє DW.

 Фізичні особи-підприємці (ФОП) та наймані працівники, що змушені будуть припинити роботу через впровадження карантину, за словами Зеленського, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 000 гривень.

Якщо ви – ФОП і змушені закрити, наприклад, свою кав’ярню, або найманий працівник, і вас звільняють, бо кав’ярня закривається, то ви зможете отримати допомогу в розмірі 8 тисяч гривень”, – сказав Зеленський. Президент пояснив, що для отримання такої допомоги необхідно зробити три прості кроки: зайти у застосунок “Дія”, ввести короткі дані та номер банківської картки. “Далі – перевірка даних, і максимум через декілька днів 8 тисяч гривень приходять вам на картку“, – заявив президент.

Як повідомив президент, на дану програму передбачено близько 10 млрд гривень і скористатись нею зможуть близько мільйона українців.

Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника“, – пообіцяв Зеленський.

Окрім того, підприємствам, що змушені зупинитись через карантинні обмеження, Зеленський обіцяє виділити аж 1,5 мільярди гривень на компенсацію єдиного соціального внеску (ЄСВ) за найманих працівників, що сплачують підприємства.

Для підприємств планують також впровадити “податкові канікули” на час карантину. А при посиленні карантину президент пообіцяв звільнення ФОПів від сплати усіх податків.

Ідеться про можливість використати кошти Фонду боротьби з COVID-19, там є гроші“, – зауважив радник президента України  Олег Устенко.